Så här många har jag hunnit med i sommar.



...sen den 30 juli..

En himmel för Elliot -- Katarina Danielsson

En himmel för Elliot -- Katarina Danielsson

Blir mitt nästa läsprojekt...

Den får

Om boken:

Tvillingarna Elsa och Elliott är oskiljaktiga: Som sagobarn, säger tanterna till mamma. Hela somrarna tillbringar de på farfars gård med bad i den mörka sjön, med serietidningar i gungsoffan, med kattungen Berit och med den åldrande grisen Ernst som farfar aldrig förmår sig att slakta.
Så borde det alltid få vara, tycker åtminstone Elsa. Men åren går, Ernst självdör och så småningom även farfar. Och däremellan trillar Elliott i vattnet och dör han också. Så att Elsa blir ensam kvar.
Katarina Danielsson berättar lekfullt och med stor ömhet om Elsa och Elliott, tvillingsjälar som döden plötsligt skiljer åt. Eller gör den verkligen det? En oemotståndlig roman om kärlek, sorg och band som aldrig brister.


Vad jag tycker om boken:

Började läsa boken den 27 september - 28 september 2011

Jag gillar den här boken. Den handlar om saknaden av Elsas bror som avlider och hennes kamp för att känna sig hel igen när hennes andra hälft försvunnit. och hennes frigörelse till att bli en självständig person.

Sommardöden -- Mons Kallentoft.

Boken får
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping och under några varma julidagar förvandlas drömmen om sommaren till en fruktansvärd mardröm...

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.



Mina tankar om boken kommer då jag läst ut den.

BOKEN LÄSTES UNDER PERIODEN 6 SEPTEMBER - 27september 2011

Nu har jag fått kläm på Mons kallentofts sätt att skriva. Jag tycker att det är rätt raffinerat att låta de döda prata i boken. De får en egen roll i boken på ett helt annat sätt än i andra mord böcker.

Den här boken var mycket bra. Kan varmt rekommendera den. Men man kanske ska läsa de i rätt ordning. Iog så går det väl även utan att göra det men jag kommer i alla fall välja att läsa den i turordning.

RSS 2.0