Femtio nyanser av honom - E L James


När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
 


Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken.

 

 
Mitt betyg: En mycket bra bok. Passionerad och kärlek mellan två personer, varav den ena är oskuldsfull och den andra har erfarenheter som gör det svårt i livet.
 
Att läsa boken och se hur de försöker hitta vägar för sin kärlek är faschinerande.
 
Hon måste ta ställning till vad hon vill och kan acceptera.
Han går in i situationer som han tidigare har undvikit.
 
Men kärleken övervinner allt. Eller?
 
Den får
 
När boken tog slut var det sååå skönt att veta att det finns en två och en trea också.

Sommarhuset - Anna Fredriksson

Mellan den 14/11 - 28/11 2012 var jag på solsemester i Spanien - Gran Canaria - Puerto Rico
 
TREDJE SEMESTERBOKEN.

Försommar i Stockholm. Sol och grönska. Förväntan i luften. Men för Eva känns det nästan som ett hån.

 

Hennes mamma har oväntat gått bort, och hon förstår knappt hur hon ska orka gå vidare. Känslan av övergivenhet blir inte mindre när hennes ende son flyttar hemifrån, full av framtidsglädje.

 

I samband med begravningen återförenas Eva med sina yngre syskon, Anders och Maja, som inte alls har stått mamman lika nära. De är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över det älskade sommarhuset i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.

 

I desperation packar Eva sina väskor och tar Waxholmsbåten ut till skärgårdsön där hon tänker tillbringa hela sommaren. Men ingenting blir som hon planerat. Bara några dagar senare överraskas hon av Anders med fru och tre barn, plus Maja och hennes pojkvän. De har kommit för att, mot Evas vilja, förbereda huset inför försäljning.

 

Under de veckor som följer vänds hennes liv upp och ner. Huset fylls av liv och rörelse, skratt och tårar. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.

Sommarhuset är en stark roman om komplicerade syskonrelationer, sorg och kärlek.


Jag ger den:

 

Bedragen - Katerina Janouch

Mellan den 14/11 - 28/11 2012 var jag på solsemester i Spanien - Gran Canaria - Puerto Rico
 
BOK NUMMER TVÅ.
Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död.
 
Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro.
 
Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa.
 
Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare.
 
Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar
 
 

Jag ger den:

Försvinnanden - Jodi Picoult

Mellan den 14/11 - 28/11 2012 var jag på solsemester i Spanien - Gran Canaria - Puerto Rico
 
Då plöjde jag tre böcker... Detta är första boken.
Mycket bra läsning. Gillade den.
 

Jag ger den..

RSS 2.0