En oväntad semester - Marian Keyes

27 åriga Rachel lever livet i New York. Hon vantrivs på jobbet och ägnar sig helt och hållet åt nattlivet.
Droger tillhör vardagen, liksom barer och killar.
 
Men en kväll går allt snett och hon tar för många sömntabletter. Hennes familj hemma på Irland rycker ut och snart befinner hon sig på väg till ett behandlingshem på den irländska landsbygden.
 
Rachel själv fattar ingenting. Men kanske en semester inte skulle vara helt fel - särskilt som Rachel hört ryktas att behandlingshem är fulla av kändisar som badar i bubbelpool och får massage.
 
Nu kanske hon äntligen kan få tid att slicka sina sår efter pojkvännen Lukes svek. För som hennes storasyster Claire säger:
 
Bästa sättet att komma över en man är att lägga sig under en annna. Men Rachels semester blir inte alls som hon har tänkt sig.
 

Mitt betyg:

Vattenmelonen - Mirian Keyes

Det är illa nog att Claires man James lämnar henne och deras nyfödda dotter - men om han ändå övergett henne för någon mer spännande än grannens trista fru.
 

I brist på bättre alternativ tar Claire sin tillflykt till Irland, till föräldrarna och de två yngre systrarna Helen och Anna. Där ägnar hon några månader åt att tycka synd om sig själv och driva resten av familjen till vanvett.

Men när den senaste i raden av Helens beundrare en dag stiger in i familjens kök förändras allt. Plötsligt blir umgänge, pubar, caféer och shopping mycket intressantare än att tänka ut allsköns dödsdomar åt den trolöse ex-maken. Och när han ångerfull efter flera månader hör av sig är Claire redo att ta ut en raffinerad och välplanerad hämnd.
 
 
 
 

Mitt betyg: 2013 08 19
 
Jag misstänker att jag redan har läst denna men börjar läsa den och ser sen om jag har rätt.
 
Jo då jag hade läst boken men jag kom på det en bra bit in i den så jag läste ut den.
 
Den gick att läsa men jag har läst bättre böcker.
 
Den får

Mossvikenfruar Chansen - Emma Hamberg

Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa...), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.)
 
 
Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna.

Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv.

Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten.

Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då?

A. Älska, glömma och förlåta.

B. Älska, glömma och förbli evigt bitter.
 
C. Finns det något tredje alternativ?

Mossvikenfruar - Chansen är en hemsk charm-saga om kvinnan som hittar det tredje alternativet. Eller är det kanske det tredje alternativet som hittar henne?
 

Mitt betyg: 2013 08 12

Den här boken var lätt läst och tar upp ett ämne som vi alla någon gång i livet råkar ut för, kanske.
Otrohet.
Den här tjejen löser sitt liv på ett ganska växlande sätt. Hon har svårt att acceptera sin killes otrohet.
 
Den här boken ger jag

RSS 2.0