Höstoffer -- Mons Kallentoft

I och med att jag börjat läsa böcker igen efter vinteruppehållet så får jag börja med att läsa om denna bok då jag bara läste typ ett kapitel. Så nu kör vi den här.....

Höstoffer -- Mons Kallentoft

Klicka på länken så kan du provläsa boken.

Regnet vräker ner över slottet Skogså och i vallgraven flyter Jerry Petersson. Advokaten och den nya slottsägaren, känd för sin hänsynslöshet. Hur har han hamnat i vallgraven och vem har lämnat honom där?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som med allt annat än glädje sålde sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden.


Mitt betyg:
 
Färdig läst den 5 augusti 2012.
 
Handlingen var lika bra som övriga böcker. Kanske lite långtråkig, eller så berodde det på läsointresse. Jag började läsa den och tappade sugen att läsa och tog upp den igen.
 
Men jag gillar upplägget på boken då man får "höra" rösterna från den mördade.

Mons Kallentofts böcker:

  1. Midvinterblod LÄST
  2. Sommardöden LÄST
  3. Höstoffer LÄST
  4. Vårlik
  5. Den femte årstiden

14 år till salu - Caroline Engvall

Nu är det dags för en nystart på bok läsandet. Jippi.


En skakande svensk historia.
Läs mer om boken här.


Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.

Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.

 

Mitt betyg på boken.

Den 14 maj 2012

Boken ska vara en sann berättelse och jag känner en sorg över att det ens kan hända. Vem ska ta på sig ansvaret när ett barn gör sig själv så illa? Vad hade man kunnat göra för att det skulle sluta innan det blev ett problem. Eller hade någon kunnat stoppa henne?

Många tankar. Man kan inte känna annat än en sorg över flickans liv.

 

Men det som äcklar mig är hur männen kunde utnyttja henne. Det säger så mycket mer om dem än om henne.

 

Jävla karlar som endast tänker med "k*ken"


RSS 2.0