Smuts - Katarina Wennstam

Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i mediasstrålkastarljus.

Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.

Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?

Mitt betyg: 2012 08 03
 
Den här boken fungerar för mig. Den var bra. Den tar upp det där med prostituition från en annan vinkel och hur det påverkar all.
 
Den får

Då blev du tyst - Christa von Bernuth

Man fann tonåringens kropp utanför en nattklubb i München. En makaber detalj var att mördaren skurit in några bokstäver i huden på sitt offer. Bokstäverna var omkring fem centermeter höga och inte svåra att tyda.
 
De bildade ett ord: BLEV
 

Kriminalkommissarie Mona Seiler har knappt hunnit påbörja utredningen förrän ett andra mord sker efter samma mönster. Denna gång är offret en kvinna, i vars hud följande ord har ristats in: DÅ

Båda offren har anknytning till helbrägdagöraren Fabian Plessen. Tonåringen var hans son och kvinnan har tidigare gått i behandling hos Plessen.
Utredarnas intresse koncentreras kring Plessen och hans omvittnat kontroversiella terapimetoder.
Samtidigt som misstankarna mot Fabian Plessen blir allt starkare har Mona Seiler en oroande känsla av att något viktigt har förbisetts.
Hennes farhågor bekräftas när ytterligare en person hittas mördad på liknande sätt.
De inristade orden tycks nu tillsammans forma en mening.
Men en mening som fortfarande är oavslutad...
 

Mitt betyg: 2013 07 31

Jag tyckte mycket om den här boken. Bra handling, bra med korta avsnitt. Slutet var lite lite obesvarat. Fast man fick ju veta vem förövaren var men inte varför h*n gjorde det h*n gjorde. Eller så var jag så trött så jag inte uppfattade det ordentligt.
 
Den får i alla fall

Pojken i resväskan - Lene Kaaberbol o Agnete Friis

I resväskan låg en pojke. En naken, ljushårig pojke, liten och mager, knappast mer än tre år gammal ? Hans ögon
var slutna, och hans hud lyste blekvit i skenet från lysrören. Det var först när hon såg hans läppar skiljas åt, helt lätt, som det gick upp för henne att han levde.

Nina Borg är sjuksköterska och har svårt att värja sig mot allt det lidande hon möter i sitt arbete med flyktingar för Röda Korset. När en väninna oväntat hör av sig och ber om hjälp att hämta en väska på Köpenhamns centralstation, finner Nina något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och neddrogad - men lyckligtvis vid liv.

Hon bestämmer sig för att på egen hand ta reda på vem pojken är och varifrån han kommer. Det visar sig vara ett livsfarligt beslut, som sätter hela hennes tillvaro på spel.
 

Mitt betyg: Boken fångade mig direkt. Läste ut den från i går till idag (26/7)..
Men det var lite jobbigt i början av boken då det var en flera personer man skrev om, men allt knöts samman ju mer man läste.
Jag kan inte skriva mer om den för då är d risk att jag avslöjar allt *Ler*
 
Den här boken kan jag rekommendera.
 
Den får

Mitt Positiva Liv - Andreas Lundstedt

Information om boken lånade jag här ifrån.
 
 För mer än tio år sedan fick artisten Andreas Lundstedt reda på att han bär på hiv. Idag är han den enda offentliga personen i Sverige som valt att gå ut med det.
I Mitt positiva liv berättar han för första gången hela sin historia.
 

Vi känner Andreas Lundstedt från Alcazar, musikalscenen, Melodifestivalen och en mängd andra glamorösa och glittriga sammanhang. Men under mer än ett decennium har Andreas burit på hiv, något han under många år höll hemligt till och med för sin familj.

I Mitt positiva liv får vi för första gången läsa hela Andreas historia. Från uppväxten i Knivsta med talangjakter, showande och tonårsförälskelser till showgruppen Stage Four tillsammans med Lisa Nilsson, Peter Jöback och Lizette Pålsson i slutet av 80-talet. Åren som aerobicsledare i New York med sena partynätter, vänskapen med Mona Seilitz och starten med Alcazar som inom kort hade lagt världen för sina fötter. Turnéerna, kärlekarna, karriären.

Och mitt i alltihop: Dagen-när-Andreas-fick-veta-att-han-skulle-dö-dagen.

"Det här är en bok om min resa, den jag gjorde från det att jag fick veta att jag var hiv-positiv till dess att det ett decennium senare stod i tjocka svarta bokstäver på varje löpsedel över hela Sverige.

Jag måste få börja med att introducera er för någon som står mig nära. Han heter HIV-Stina och vi har haft en ganska dramatisk och komplicerad relation i mer än ett decennium nu. Från början hatade jag honom djupt, men med åren har jag accepterat att han finns, vi har lärt oss leva tillsammans och jag har till och med börjat älska honom. Vi är en oskiljaktig duo och han kommer följa mig in i döden, det vet jag säkert. Nu för tiden kan vi stå sida vid sida de bra dagarna när solen skiner över oss - och det gör den för det mesta andra gånger, när allt känns jävligt, tillåter vi oss att tycka synd om oss själva och bryter kanske ihop när vi inte orkar mer.

Jag har HIV. En del av mig själv som jag brukar kalla för HIV-Stina. Min mörka medpassagerare. Mitt HIV. Mitt liv."
 

Mitt betyg:
Det går ibland fort att läsa en bok. Denna tog två dagar, och då läste jag den 4 timmar på koncentrerad tid.
 
Vad ska jag säga om den här boken.
Välskriven, genomtänkt och man får en tydlig inblick i hur Andreas lever sitt liv.
Det var mycket skrivet om hans liv då allt började men sen tycker jag att det dalade lite. Det var egentligen om han destruktiva liv som kom fram och det kanske iof var det boken skulle handla om.
Jag tyckte att hans karriär skildrades som att den inte var så viktig för honom. Jo från början i hans liv kanske men sen försvann det. Men jag gillar boken jätte mycket. Blir lite ledsen då man ser hur ett destuktivt liv kan förändra en människas liv. Men det var också skönt att se att det fanns ljusglimtar i hans liv som gjort honom till den han är. Detta är nog en kille som känner väldigt mycket och som har svårt att visa det. Därför är hans utgivande av denna bok en bedrift.
 
Men vad vet jag egentligen om hans liv, jag har tagit del av den genom denna boken och den visar inte allt om honom.
 
Men jag var helt klart ett Alcazar fan och är det fortfarande.
 
Jag ger denna boken:
 
För jag måste säga att Andreas bjuder verkligen på sig själv och är väldigt utlämnande.

Femtio nyanser av Mörker - E L James

 
Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade,
Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom.
 
Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.
 
Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande.
 
Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför ...
 
 
 
 
 


Mitt Betyg: Måste bli densamma som den förra.
 
Jag slås av hur dessa två möts i en värld mellan romantik och hans behov av kontroll. Man kan inte låta bli att känna en förundran över hur mycket hon är beredd att ge honom och man förundras över hur han sakta närmar sig hennes sätt att se på kärlek.
 
Jag fullkomligt gillar dessa böcker. Hoppas bara inte den tredje boken gör att allt spårar ur.
 
Jag ger även den här
 

RSS 2.0